Veelgestelde vragen over ebooks lezen als boekenfan

ebooks & boeken kopen

Een e-boek/ebook aankopen, hoe gaat dat?

Een e-boek aanschaffen bij BoekBoek gaat gegarandeerd makkelijk. Kies het e-boek dat je wenst, en dan kan je betalen op de manier die je wenst. Amazon regelt dit voor ons heel veilig, en daarna staat jouw ebook direct op jouw Kindle-toestel of App in 1 klik. Makkelijker kan toch niet?

certified-professionalIs mijn aankoop van een ebook of gewoon boek veilig via jullie website?

Ja. Wij gebruiken hiervoor de beveiligde diensten van een betaal- en leveringspartner. Voor ebooks is dat Amazon, voor papieren boeken is dat bol.com. Heel respectabele en gekende namen dus, die garant staan voor kwaliteit. De feitelijke betaling grijpt dus volledig plaats via hun diensten. Je kan meestal betalen met de gekendste kredietkaarten en betaalmethodes.

ebook lezen

Wat is dat epub/Kindle-formaat?

Epub is de universele e-boek standaard. Daardoor kan je het e-boek op elke pc, tablet of smartphone lezen. Epub past zich immers aan naargelang de grootte en de resolutie van het scherm van het apparaat waarop je het e-boek leest. Zo heb je steeds de meest ideale leeservaring. Het Kindle-formaat is hier nog een verfijning van, eigen aan Amazon, met focus op gebruiksgemak.

Hoe lees ik e-boeken? Wat heb ik nodig? Software? Toestellen?

We hebben hier een hele pagina over geschreven om je het extra makkelijk te maken. Hoe Kindle ebooks lezen op elk toestel, beschrijven we op deze pagina in klare taal.

Kan ik op mijn iPad, iPhone of iPod ebooks lezen?

Ja,  raadpleeg één van onze stappenplannen:

Kan ik op mijn Android tablet of Android telefoon ebooks lezen?

Ja, alle details lees je op deze pagina.

Aan welke voorwaarden moet een ideale e-reader voldoen?

amazon-kindleJe kan naast je tablet ook een specifieke e-reader kopen. Amazon heeft haar eigen toestellen, ‘Kindles’ genaamd. Op deze toestellen lees je onze ebooks met maximaal gebruiksgemak.

Onze goeie raad? Denk aan volgende punten:

• Heb ik wel een e-reader nodig of wil ik m’n bestaande tablet-met-gratis-app gebruiken voor ebooks te lezen?
  • Waar ga ik vooral lezen? In de volle zon of in bed met achtergrondverlichting?
  • Wil ik ingebouwd mobiel internet om overal ebooks te kunnen aanschaffen en surfen, of is Wifi voldoende?
  • Hoe vaak kan ik m’n toestel opladen? Dagelijks? Wekelijks? Sommige toestellen gaan wel maanden mee met 1 batterijlading…

Kindles kopen kan via de site van Amazon. Je vindt er een handige vergelijkingstabel.

Meer

Ik heb een andere vraag. Wat nu?

Geen enkel probleem. Contacteer ons vrijblijvend.

amazon-logobol-com-partner-website