Bunker

Charles, een inmiddels gepensioneerde Nederlander, is als Baby-boomer in z’n jeugd regelmatig overgoten met verbale afkeer omtrent de gewezen bezetter in de jaren ’40-’45. De antipathie werd er, zogezegd, met de paplepel ingebracht.

In zijn volwassen leven werd deze ‘indoctrinatie’ alleen nog maar bevestigd door een maatschappij waarin onze Oosterburen hardnekkig ‘Moffen’ bleven genoemd worden, en waar van een verloren voetbalfinale ook al geen positiviteit uitging. Het maakte Charles, en vele Nederlanders met hem, op dit vlak behoorlijk gefrustreerd.

Herbert, zoon van een Duits soldaat die zwaargewond uit de oorlog kwam, is van dezelfde leeftijd als Charles en is door de getraumatiseerde omgeving waarin hij vele jaren heeft moeten verkeren, inmiddels zelf behept met een niet te onderschatten trauma; het oorlogstrauma van de tweede generatie.

Als Herbert gaat proberen om zijn trauma te verwerken in de omgeving waar destijds zijn vader meewerkte aan de instandhouding van de ‘Atlantikwall’, stuit hij op een gefrustreerde Nederlander.

Dan valt er een schot…

Tom Louwman, de auteur van dit boek is van dezelfde generatie en tracht met dit verhaal, 75 jaar na datum, de trauma’s en frustraties te benoemen en daarmee wat meer begrip en tolerantie te verkrijgen tussen nazaten van voormalige vijanden.

Bunker is een Nederlandstalig e-boek, 60p., aangeboden in geoptimaliseerd Kindle-ebook-formaat.  

Auteur: Tom Louwman
Genre : Fictie (alg.)
Aanbevolen verkoopprijs: 5,99 EUR

Koop ebook op Amazon