De BOGAERTS’en bij BoekBoek … Een bewuste keuze?

Dat de BOGAERTS’en uitgeven bij BoekBoek is geen verrassing: Steven Bogaerts, junior deel van het schrijversduo Bogaerts, was immers, samen met Arne Lauwers als globaal enterpreneur, oprichter van BoekBoek nu al een aantal jaar geleden.

Toch is er hier sprake van “eat your own dog food”: waar Steven Bogaerts de e-uitgeverij BoekBoek runt, geeft schrijversduo toch ook via ditzelfde kanaal e-boeken uit, tot meer dan vijf maal toe al.

Kostelijk geluk

“Wij hebben het geluk gehad om 1 van die 500 gelukkigen te zijn die ooit bij een papieren uitgeverij binnenraakte”, zo stelt Willy Bogaerts. “Papieren boeken uitgeven is immers duur, dus een risico-investering door een traditionele uitgeverij.” – Dit klopt: uitgevers hebben immers veel kosten, waarvan het merendeel … papier is.

Boekenbeurs

“Als we op de Boekenbeurs zitten signeren, vragen veel van onze lezers naar de eerdere exemplaren. Hierop moesten we tot 2 jaar geleden het antwoord schuldig blijven. Een gewoon boek gaat immers maar (in België) een klein jaartje mee. Daarna is het moeilijk om nog in de handel overal te vinden. Als je dan weet dat we elk jaar een boek uitgeven, en dit nu al een kleine 9 jaar na elkaar, snap je het verhaaltje wel. Dankzij BoekBoek kunnen we onze lezers de eerdere Bogaerts-thrillers, voor ’n spreekwoordelijke appel en ’n ei, aanbieden. Daarbij houden we ook de controle over de kwaliteit, de prijs en is het e-boek altijd leverbaar.”

Boek en e-Boek naast elkaar

De Bogaerts’en hebben hun eigen mini-winkel op BoekBoek. Ze hebben ook hun eigen webstek op http://www.bogaerts.info

amalia-amalia“Op onze eigen website bieden we dus broederlijk de boeken naast elkaar aan. Je kan papieren gesigneerde exemplaren bestellen -van verschillende uitgeverijen-, maar ook ook direct de link naar een BoekBoek-ebook vinden. Vele auteurs weten niet dat na een zekere tijd, volgens een standaardcontract, de rechten van je boeken terug bij de auteur terechtkomen. Een goeie tip is altijd: maak boek per boek een contract, en let op de aparte e-rechten. Als je het rekensommetje maakt, en eerlijk spel speelt met je (hard investerende) traditionele uitgever, is veel mogelijk. Zo geven wij electronisch enkel de oudere edities uit. Houtekiet ziet er geen graten in, een klasse-uitgeverij, net zoals de e-klassen van BoekBoek.”

 

5 ebooks, +8 thrillers

Steven & Willy Bogaerts gaven bij BoekBoek al meer dan 5 e-boeken uit waaronder Blik Vol Passie, Het Intieme Verlangen, Amnesia, Het Escortmeisje en Pervers. Voor rond de 4,99 EUR, of soms zelfs minder, heb je de meeste boeken van hen.

“Onze focus ligt op schrijven en een boek met plezier aan onze lezers voor te stellen, om dan er nog eentje te mogen schrijven. Winst moet je met literatuur niet maken”, zo grapt Willy.

Straffe mannen, die Bogaerts’en!

Meer weten?

Zelf auteur? Wat kan BoekBoek dan voor jou betekenen?

Geef je ebook uit via BoekBoek