Ecologisch verantwoord uitgeven via BoekBoek

Als je kiest om je ebook uit te geven via BoekBoek, of je kiest voor een boek via BoekBoek, denk je aan het milieu. Samen garanderen we een toekomst voor onze kinderen op deze (voorlopig nog groene) planeet. Lezen met een hart voor de natuur!

Groen: Ebooks via BoekBoek

 

bescherm-bomen-druk-natuurVan zodra je een e-boek bij BoekBoek uitgeeft of leest, help je de natuur vooruit. Aangezien “één druk” van een boek normaal minimaal 1000 boeken bedraagt, puur voor de kosten, bespaar je weer wat papierverbruik.  Zo bespaarden we in 2015 bijvoorbeeld 2320 bomen oftewel 29 hectares bos door het drukken van boeken te vermijden en uit te geven als ebooks. Dat is per jaar een héle hoop. Ondertussen zijn we weer al wat jaren verder, dus je kan alvast de rekening maken, hoe groen we wel zijn!

In 2015 spaarden we 29ha bos oftewel 2.320 bomen uit met onze ebooks. Als je dit nu 8 jaar achter elkaar bekijkt, zitten we makkelijk aan bijna 250ha bos. Dat is 2,5 vierkante kilometer oftewel  20.000 bomen!

Samen gaan we voor een beter milieu, en BoekBoek neemt daarin zeker mee het voortouw.

open-boek-gras-co2neutral

Ecologisch verantwoord romans drukken

ecologisch-verantwoord-boom-groeienOok als we per uitzondering een boek op papier uitgeven, hebben we een hart voor het milieu. We kiezen immers om samen te werken met drukkerijen voor onze boeken waar duurzame ontwikkeling hoog in het vaandel wordt gedragen en/of beperken de druk.

 Moeilijke woorden zoals “proactief milieubeleid”, “emissiereducties” en “ecologisch verantwoord drukken”, zijn geen onbekenden.

Zo werken we sinds juli 2016 o.a. samen met drukkerijen die samenwerkingsakkoorden hebben met CO2logic om de CO2-voetafdruk van hun onderneming te berekenen, te verminderen en te compenseren. De berekeningen gebeurden volgens erkende internationale standaarden, en zijn aangepast aan de Belgische energiemix en emissiefactoren.

fsc-pefc-drukkerijenZo leveren wij desgewenst klimaatneutraal boeken aan onze lezers die gedrukt zijn volgens de PAS 2060 standaard voor CO2-neutraliteit. Onze drukkerijen mogen dus in alle vertrouwen bekroond worden met de gekende kwaliteitslabels waar moeder Natuur enkel maar beter van wordt. Ecologisch zijn, papier besparen en groen zijn, zijn bij BoekBoek geen vieze woorden!

 

Meer te weten komen over uitgeven bij BoekBoek

BoekBoek contacteren?