Samen COVID-19 bestrijden!

BoekBoek is niet zomaar een uitgeverij. Zo schenken we gratis een stuk van onze computercapaciteit aan de zoektocht naar o.a. een (beter en beter) COVID-19-vaccin. Ook jij kan daar mee helpen. Doe je mee? Samen zijn we sterker!

 

Hoe werkt het?

Je installeert een soort screensaver op je computer. Eens je je computer niet gebruikt en hij staat aan, rekent jouw computer kleine stukjes mee uit voor een goed doel, zoals bijv. kankerresearch maar nu dus het bestuderen en bestrijden van het Coronavirus SARS-CoV-2, wat COVID-19 veroorzaakt.

 

“BOINC” is de motor achter dit alles om op je computer aan “grid computing” te doen. Zo vormen we, samen met de universiteit van California, een ‘grote wereldwijde supercomputer’, over grenzen heen.

 

Doe je dit samen met ons?

  1. Installeer vanop https://boinc.berkeley.edu/download.php de screensaver-berekeningssoftware. Wees gerust, dit draait op heel veel soorten computers, eender hoe oud zelfs. Je kiest zelf wanneer en hoeveel dit programmaatje doet. Jij zit aan het stuur.
  2. Kies, na installatie, in de software voor “Rosetta@home als doel waar je aan mee wil doen (of voeg op de plaats in de software “https://boinc.bakerlab.org/rosetta/” in mocht je het niet in de lijst zien staan). Het is immers dit univeriteitsproject dat de structuur van belangrijke proteïnes van deze ziekte probeert te voorspellen, evenals die van stabiele mini-proteïnes, die kunnen helpen in het voorspellen of genezen van de ziekte.
  3. Kom dan bij het team “boekboek
  4. Bekijk jouw & onze resultaten op https://boinc.bakerlab.org/rosetta/team_display.php?teamid=11316

 

Namens de hele wereld: dankjewel!