Uitgeven via BoekBoek, hoe werkt dat?

Uitgeven kan iedereen. Zeggen ze. Een goéd ebook uitgeven is echter een kunst. Een roman schrijven en mooi op papier krijgen ook. Als auteur wil je je ook bezig houden met wat belangrijk is, namelijk je manuscript. Daarom is er BoekBoek: een project van auteurs voor auteurs wat zorgen voor jou uit handen neemt. 

 

Stap 1: Schrijf jouw verhaal

Je neemt zelf de touwtjes in handen en focust nu eerst op wat belangrijk is: jouw manuscript. Schrijven vergt immers tijd. Vaak wil je nog het eens even nalezen, en als schrijver wil je ook dat het ‘perfect’ is. Dat begrijpen we.

Ben je klaar? Dan zijn de vervolgstappen heel eenvoudig: 

 1. Jij stuurt ons in alle vertrouwen jouw manuscript ter inzage, eenvoudig als Word-document via mail of WeTransfer.
 2. Elk manuscript is uniek, dus we geven je met alle plezier een persoonlijke inschatting van het nodige werk. De experten van BoekBoek bekijken jouw manuscript en geven je feedback over hoe klaar het is om te dienen als manuscript voor een uitgave, gratis én zonder enige verplichting. We sturen je een persoonlijk mailtje.
 3. Kies je op basis van het voorstel voor een ebook? Dan maken wij van jouw manuscript een ebook, volgens de internationale standaarden zoals het hoort. Lever je zelf een cover aan, of vertrouw je op ons? Het kan allemaal!

Gaan wij samen van jouw ebook een succes maken, waaraan jij verdient?

Contacteer BoekBoek vrijblijvend

Stap 2: BoekBoek doet jou een eerlijk voorstel

BoekBoek gebruikt duidelijke richtprijzen. Eens je akkoord bent met ons vrijblijvend voorstel, maken we voor jou een factuur en betaal je die makkelijk via een gewone overschrijving, zonder verrassingen.

We rekenen immers heel transparant énkel onze werkuren aan:

 1. omdat je zelf de redactie deed van je manuscript (=dit is het controleren op schrijffouten),
 2. en je rechtstreeks de inkomsten (=opbrengst) ontvangt van jouw ebook via onze partner Amazon,
 3. betaal je bij ons énkel het aanmaken van het ebook.

Eenvoudig en transparant dus! De opbrengsten van het ebook zijn rechtstreeks voor jou, zonder tussenkomst van BoekBoek!

Omdat we al heel veel ervaring hebben met wat auteurs ons vragen, kunnen we je alvast een oplossing aanbieden die al veel van jouw noden bevat:

 • Een ebook ‘standaard publicatie’:  149,- (BTW incl.)

  • een typische roman: een manuscript van maximaal 300 A4’tjes in je favoriete tekstverwerker, doorlopende tekst zonder foto’s erin, grafieken of tabellen. (dit zijn max. 100.000 woorden)
  • Meestal zijn dit literaire werken, romans, thrillers of algemene (non)fictie, maar dit kunnen ook white papers of business-gerelateerde werken zijn .

Toch andere noden? Dan kunnen we je ook een oplossing aanbieden:

 • Een ebook ‘aangepaste publicatie’: Prijs op maat 
  • op basis van jouw manuscript kijken we naar een passende oplossing. Al wat niet in het vorige rijtje past, daar zoeken we hier een oplossing voor. Soms maak je immers gebruik van foto’s in de tekst, of wil je met tabellen iets aantonen, of is elk hoofdstuk voorzien van een mooie illustratie.
  • Meestal zijn dit werken die beelden in teksten verwerken, tabellen toevoegen of beroep doen op geïntegreerde multimedia zoals video en/of audio. Vaak komt hier ook een ander formaat bij kijken. Maar daarom zijn we er, met expertise voor jou. 
Geef je ebook uit via BoekBoek

Stap 3: BoekBoek maakt jouw ebook aan

Inbegrepen is steeds:


 • aanmaak van het ebook in epub-standaard of Amazon Kindle-ready,

 • voorstel van een cover op basis van een passend rechtenvrij beeld waar nodig,
 • (advies hoe dit) ebook te verkopen via Amazon en/of op je eigen website.
 • Afleveren aan jou van het moederbestand in het alom geprezen ePUB-formaat,
 • Indien gratis verspreiding, willen we gerust dit minimaal 1 jaar lang gratis hosten op onze website voor je. Zo kan jij aan je bekendheid werken.

BoekBoek kiest bewust voor kwaliteit: immers, wij gaan niet zomaar ‘snel snel’ je manuscript omtoveren naar een ebook, maar hier komt veel ‘handwerk-met-kennis’ aan te pas. Je betaalt letterlijk alléén de werkuren. Waarom doen we dit zo? Enkel zo kunnen we je kwaliteit garanderen, door onze experten jouw manuscript te laten omzetten. Elk boek is immers anders, met eigen noden…, even uniek als de schrijfstijl van de auteur!

Aangezien je hier bent, wil je gratis je ebook verspreiden? Dan zorgen we initieel zélf voor de hosting van jouw ebook op ons eigen platform! Amazon en andere webshops bieden deze mogelijkheid namelijk niét aan, maar voor alles is een oplossing bij BoekBoek.

Wist je dit?

 • BoekBoek vraagt nooit exclusiviteit. Terwijl wij -voor jou- een ebook aanmaken, mag jij met alle gemak ook jouw boek in papier uitgeven bij een andere uitgever van jouw keuze. Het ene ondersteunt het andere. Samen groeien we. BoekBoek breekt met alle regels & geeft je topadvies. Praten kost niets.
 • BoekBoek levert je ebook af, klaar om dit te vermarkten op de manier die jou het beste past. Zelf tonen we het met trots op onze website, maar enkel als jij dat wil.
 • BoekBoek kan advies geven voor welke prijs je best een ebook aanbiedt als je het toch wenst te verkopen. Echter, jij bent 100% vrij te kiezen voor welke prijs je jouw ebook verkoopt. Wij willen géén deel van de inkomsten.
Geef je ebook uit via BoekBoek

 

Een alternatief: uitgeven op papier?

default-customEen aangepaste publicatie in druk: Prijs op maat 

Dat kan ook. We zorgen voor een service op maat. Op eenzelfde eenvoudige manier lever je ons het manuscript aan, en dan gaan we met je in dialoog. Daar elk project uniek is, geven we je ook transparant alle informatie mee, geldig voor jouw specifieke situatie. Immers, we nemen ook maar beperkt manuscripten aan voor een uitgave op papier. Je moet immers beseffen dat een papieren project makkelijk 50 keer meer kost dan een ebook aanmaken… Je denkt dus in termen van duizendén euros investering in plaats van een paar honderd. Een engagement dus waarover eens eerst gepraat moet worden. Stuur ons een mailtje, en kijk wat BoekBoek voor je kan betekenen. Let wel, uitgeven op papier is een heel gespecialiseerd verhaal, maar ook daar kunnen we -zonder enige verplichting- over praten. Niks moet bij BoekBoek!

Contacteer BoekBoek vrijblijvend

 

bol-com-partner-website