Epub ebooks lezen

met een Amazon Kindle e-reader? (toestel)

amazon-kindleAls je een Amazon Kindle e-reader bezit, zal het alom gekende open standaard epub lezen voor je moeilijker zijn: het ebook zal je moeten -via je computer- omzetten naar een voor jouw Kindle begrijpbaar formaat. Dit kan gepaard gaan met kwaliteitsverlies. Beste optie, voor maximaal gebruiksgemak is eventjes op Amazon te zoeken of jouw gewenst ebook ook niet in een Kindle-versie bestaat. Vaak kan je voor een habbekrats al een ebook op de kop tikken, wat je heel veel nodeloos werk bespaart en een maximaal leescomfort garandeert.

Epub lezen op je iPhone

Je hebt al een smartphone in je zak zitten, en het is een iPhone? Op dat moment kan je gratis de iBooks-app downloaden. Deze leest probleemloos het epub-formaat. Daarmee heb je het gebruiksgemak van jouw iPhone dat je gewoon bent & heb je in 1 klik toegang tot het een hele reeks extra boekformaten.

appstore

Epub lezen op je Android toestel

Grote fan van Android? Ook hier lees je in alle gemak een ebook op! Dankzij de hele reeks aan epub-Apps voor Android heb je al snel een app’je voor epub-e-boeken te lezen. Gratis downloaden van Google Play & daar lezen we al snel Kindle-boeken! Een van deze apps die we vonden om standaard epub te lezen is “Moon Reader”. Niet de beste, maar wel gratis.

google-play

Is dit allemaal te veel moeite? Het Kindle-formaat is en blijft natuurlijk makkelijker. Hoe lees je Kindle op al je toestellen?
Je ontdekt het hier.