Stap-voor-stap: Kindle ebooks lezen op een iPhone – hoe doe ik dat?

Je iPhone zit constant in je broekzak of tas. Altijd bij je, handig om eender waar te lezen. Op de bus of in de tent op de feestweide. Maar hoe begin je aan ebooks lezen op jouw iPhone?

We leggen het je uit, van installatie van de app tot laatste lijn van het e-boek. En nog leuk ook: dit stappenplan zal je maar één keer moeten doorlopen, daarna verloopt alles op je toestel ‘vanzelf’.

Stap 1: installeer eenmalig de juiste lees-App

kindle-app-iconAls je start met de juiste leesapp te installeren op je iPhone, heb je zoveel minder zorgen. Immers, eens de correcte app op je iPhone staat, opent je iPhone de juiste bestanden met de juiste app. Dit geldt ook voor ebooks. Daarom is de 1e te ondernemen stap: de Kindle App installeren.

app store voor apps om Kindle ebooks te lezen

Stap 2: Open de Kindle App voor de eerste keer

De Kindle app weet nog niet wie je bent. Je zal dus jouw Amazon-gebruikersnaam en -wachtwoord moeten ingeven. Heb je dit niet? Geen nood, in de App kan je registreren.

Eens je alle correcte gegevens ingaf, krijg je vanaf dan de handige Kindle app. Hierin staan 2 rubrieken: “cloud” en “apparaat” (onderaan).

  • In de rubriek “cloud” staan alle ebooks die je via Amazon kocht, inclusief die van BoekBoek.
  • In de rubriek “apparaat” komen (ook) de ebooks die je anders verkreeg: bijvoorbeeld alle gratis ebooks die je kon downloaden op BoekBoek.

Stap 3: Boeken kiezen

Surf nu op je iPhone met Safari, je internetbrowser, naar www.boekboek.com. Daar kan je nu handig jouw favoriete ebook kiezen.

  • Is het een gratis ebook? Klik dan op de gele knop “Download ebook gratis” op de BoekBoek-boekenpagina. Je krijgt een melding van “Open met Kindle”. Jouw ebook wordt nu in 1 vlotte beweging in de Kindle App geplaatst onder “apparaat”.
  • Is het een betalend ebook? Klik dan op de gele knop “Koop ebook via Amazon” op de BoekBoek-boekenpagina. Daarna kan je het bij Amazon via de knop “Nu kopen met 1-click” jouw ebook in 1 vlotte beweging op je Kindle App plaatsen. Het komt onder het tabje “cloud” terecht.

Vanaf nu hoef je enkel “stap 3” te doen in de toekomst. We wensen je veel leesplezier!

 

iphone-coffee-ebook