BoekBoek verkoopt via Amazon. Waarom?

BoekBoek heeft ervoor gekozen als expert ebooks aan te maken. Voor verkoop van ebooks werkt BoekBoek samen met Amazon als partner. Waarom maakten we lange tijd geleden, in 2015, die keuze?

BoekBoek focust zich op het àànmaken van ebooks. Daar ligt onze sterkte. Samen met onze auteurs gaan we enkel voor het beste en geven we goede raad. Als we zelf een goed product aanleveren, willen we je ook het beste advies -volgens ons toch- geven: daarom kiezen we voor een prettige samenwerking die je de nodige exposure geeft, en ook alle vrijheid.

BoekBoek: expert aanmaken van ebooks

BoekBoek kiest bewust voor het open standaard epub-formaat, een standaard die wereldwijd ondersteund wordt. Daarom volgen we dit op de voet, en testen we ook elk ebook. Zo werden we expert in het aanmaken en de kennis die ermee samengaat. Het is in dat formaat dat we jou ook het opgemaakte ebook kunnen aanleveren, om dan je verder te helpen op de weg van auteur van een ebook. Zo heb je alle vrijheid in verkoop.

BoekBoek raadt verkopen via Amazon aan

Echter, BoekBoek gaat verder. Voor verkoop kiezen we voor maximale compabiliteit. Epub garandeert dit, maar voor gebruiksgemak steunen we op Amazon Kindle. In de voorbije 3 jaren is er een “oorlog” geweest tussen de boekstandaarden, en daaruit zijn enkele duidelijke winnaars gekomen:

  • epub heeft de wedloop in boekstandaarden gewonnen, en daarom is het de technische basis van alle uitgaven. Als we daarin de opmaak van het ebook voorzien, dan garanderen we maximale compatibiliteit met alle exotische lezers die iedereen kan kiezen. Lezers willen immers maximaal gebruiksgemak, met maximale vrijheid.
  • Kindle, het systeem van Amazon gebaseerd op epub, heeft dan weer de prijs gekregen voor meest gebruiksvriendelijke systeem. Kijk maar eens rond je: hoeveel Kindles (de toestellen) zie je wel op de trein, op stranden en op het vliegtuig? Iedereen kiest ervoor omdat het toestel, de ebook-winkel en het makkelijk ebooks lezen en downloaden 1 geheel vormen. Ook werkt Kindle met een cloud-systeem, dus je kan je ebook-aankopen makkelijk downloaden én terugvinden. Als auteur en lezer een fijn extraatje: de beveiliging op Kindle-ebooks zorgt ervoor dat het weer een stapje moeilijker wordt voor de crimineel om ebooks zomaar door te geven of te ontvreemden.   

kindle-reading

Klanten kiezen voor Kindle

Ben je geen e-reader-fan? Je hebt -dankzij Kindle- zoveel alternatieven! Daarom raken vele mensen ook overtuigd. En die keuze is een keuze voor gebruiksgemak. Daarom gaat ook BoekBoek resoluut voor het Kindle-formaat.

Amazon is onze vaste partner voor verkoop van de ebooks wereldwijd

  • amazon-logoAmazon is een bedrijf dat wereldwijd ebooks aanbiedt. Ben je dan even op vakantie? Dan kan je toch je vertrouwde ebook downloaden op je e-reader of in je app.
  • Amazon regelt, met onze auteurs, rechtstreeks en zonder tussenpersonen, de royalties van de verkochte ebooks.
  • Elke auteur kan dit opvolgen via een persoonlijk “cockpitje” op de Amazon-site. Zo blijft alles lekker transparant en zie je zelfs waar ter wereld de meeste e-boeken verkocht worden. Elke periode krijg je van Amazon mooi de verkoopsresultaten in je mailbox én op je rekening…
  • Samen met haar auteurs gaat BoekBoek het verhaal aan en geven we je goeie raad om jouw portfolio te onderhouden.

Dat brengt toch een leuke glimlach op je gezicht, niet? 🙂