Wees mens, denk na

Veel mensen zoeken naar de zin van het leven. Dit boek is een antwoord met de kennis dat de aarde een onzichtbaar stofje is in een onbegrijpelijk groot heelal. Wie zijn IK niet voortdurend centraal stelt in zijn eigen leven, bescheiden is en dorst heeft naar onderzoek vind ik dit boek een echte steun. Halt aan het platte-aarde denken. We wensen de lezer een boeiend en gelukkig leven.

Dit boek is opgedragen aan de jonge generaties en wil een hulp zijn om hen met kennis en wijsheid onze o zo kwetsbare planeet te laten beheren als hun meest geliefde. De wereld waarin zij hun weg moeten vinden, is immers nog nooit zo afhankelijk geweest van ons enig eigen product: de moderne beschaving.

In het pre-industrieel tijdperk bracht 1kg gezaaid graan 1,200kg op: een beetje meer om zich te kunnen voeden. Nu brengt 1kg gezaaid graan 50kg tot 70kg op. En dat is nodig. In 1900 liepen er 1 miljard mensen op de aarde rond. In 2000 waren dat er 6 miljard. In 2050 zullen dat er naar alle waarschijnlijkheid 10 miljard zijn.

Crisissen heeft de mens altijd al overwonnen door zijn hersenen te gebruiken en zich altruïstisch te gedragen. Ook bij de dreigende crisis van overbevolking zullen deze kwaliteiten essentieel zijn. Net zoals bescheidenheid. Dit boek is bewust een levensboek genoemd, niet het levensboek. Laat ons bescheiden blijven.

Ik schrijf een boek is een Nederlandstalig ebook, 60p., aangeboden in geoptimaliseerd Kindle-ebook-formaat.

Auteur: De Wijze Mens
Genre : Non-Fictie
Aanbevolen verkoopprijs: Gratis

 

Download gratis (Kindle)

amazon-kindle-logo


Blij met dit gratis ebook? Like & deel het met je vrienden.

Download ebook gratis (epub)

epub-logo
Om ebooks in het open standaard epub-formaat te lezen moet je mogelijk een andere lees-app gebruiken. Raadpleeg onze informatie over epub voor meer details.