Twee meisjes op de brug

‘Hoe is het mogelijk dat mensen na de gruwelen van een oorlog, waarbij ze alles kwijtspeelden  wat hun lief was, er toch telkens in slagen om de draad weer op te pakken en verder te gaan met hun leven alsof er niets is voorgevallen?

‘Wel,’  zei de man, ‘om dat te weten, zou je het hen zelf moeten vragen.  En aan wie kun je het beter vragen dan aan hen die de gruwelen van een oorlog hebben meegemaakt?  Mensen die nu tachtig, negentig jaar oud zijn.  Maar denk eraan.  Achter het verhaal dat ze je zullen vertellen zit soms een heel ander. Enkel wie de juiste code kent heeft toegang tot het ware verhaal, maar soms is de persoon zelf die code verloren.  Aan jullie om die te breken.’  Wij richtten een werkgroep op.

Ik, Hélène Ketels, was een van die studenten.   Mijn proefpersoon werd Annigje Miedema.  Ze vertelde zo snel dat ik moeite had haar te volgen.  Wij werden vriendinnen, kraakte haar code en uiteindelijk vertrouwde zij mij haar geheim toe. Het relaas dat ik vertelde was daarom niet compleet.  Ik heb haar beloofd het ware verhaal geheim te houden.  Als hartsvriendin ben ik haar dat verplicht.

Twee meisjes op de brug is een Nederlandstalig e-boek, 280p., aangeboden in geoptimaliseerd Kindle-ebook-formaat. 

Auteur: Joseph Duchamp
Genre : Literaire roman
Aanbevolen verkoopprijs: 6,99- 

Koop ebook op Amazon