Flik in de Marollen

“…Men wil ons doen geloven dat de gewone mensen alleen bezig zijn met die paar euro loonsverhoging of de index of vacantiepremies. Maar dat is niet zo. Als ze hun mond opendoen tegen mij dan hoor ik steeds opnieuw dat ze zich zorgen maken over de kwaliteit van hun wereld, over het verlies aan morele waarden in dit land, het verdwijnen van de hoffelijkheid op de trams, het uitdoven van sociale controle in hun buurt, het afsterven van de solidariteit, het uitroeien van alles wat natuurlijk en weerloos is, de multiculturele vervreemding. En dat laatste heeft voor zover ik ervaar niets met racisme te maken. “

Het verhaal is gebaseerd op de dagboeken (2004 – 2011) van een politie-inspecteur in een Brusselse multiculturele wijk. De weelde aan levensechte anekdotes geven de lezer een uniek inzicht in het dagelijkse leven van een politieman in de multiculturele samenleveing.

“…Dát is waar mensen over praten onder mekaar op straat. Ze liggen niet wakker van een grotere auto of de suprematie van een of ander ras, maar van de stijgende ongelijkheid, van de vergiftiging van de natuur, van het verraad van de socialistische politici, de arrogantie van de rijken, het bankroet van de democratie…Waarlijk, dat is het spook dat door mijn straten dwaalt en dat de mensen bang maakt en ze van hun rust berooft, geloof me, ’t is de wijkagent die het zegt…”

Flik in de Marollen is een Nederlandstalig e-boek, 360p., aangeboden in geoptimaliseerd Kindle-ebook-formaat.  

Auteur: Harri Solo
Genre : Biografie
Aanbevolen verkoopprijs: 8,-

Koop ebook op Amazon