Het dagboek van Maria Klein

‘Mag ik bij u zitten?’ vroeg een oude vrouw. Ik kende haar totaal niet, wat maakte het uit, ik was toch niet van plan om nog lang te blijven. Misschien wel een dakloze, bedelend om een koffie. Hoe kon ik me zo vergissen. Ze zag er trouwens niet naar uit dat ze dakloos was. Gewoon gekleed en een ‘normaal ‘kapsel.’ Ze zat misschien ook graag aan het raam. ‘Om een praatje verlegen? ‘Geen probleem, gaat u zitten.’ ‘Een koffie graag met twee suikertjes a.u.b.’ Een eigenaardig accent, wellicht een Duitse. ‘Weet u wie ik ben?’ ‘Nee mevrouw en ik heb u, bij mijn weten, nog nooit ontmoet.’ ‘Dat klopt en ik zal het u vertellen en, u zult het niet geloven, maar het is toch zo.’ Veel zin om te luisteren had ik niet, ik besloot om het toch te doen. Dit is wat ze mij vertelde.  ‘Ik luister.’ ‘Ik ben Anne Frank.’ ‘De Anne Frank? ‘vroeg ik, ‘Dé Anne Frank?’  ‘Dat klopt en, ik ben in Bergen Belsen niet overleden.’

.

Het dagboek van Maria Klein is een Nederlandstalig e-boek, 100p.+, aangeboden in geoptimaliseerd Kindle-ebook-formaat. 

Auteur: Jos Schreppers
Genre : Fictie
Aanbevolen verkoopprijs: 4,99-

Koop ebook op Amazon